Home Thema'sFood (Agri) Prachtig boek vol recepten en verhalen vers van Brabantse grond

Prachtig boek vol recepten en verhalen vers van Brabantse grond

Door Brabant Business Media

Horecastudenten gaan de boer op om te leren over lokale en seizoensgebonden producten, ondernemers vertellen…. 

Dit hele jaar draagt Brabant de titel European Region of Gastronomy. Een jaar lang staat de provincie helemaal in het teken van food. Een van de projecten in dit kader is Van Brabantse Grond: een unieke samenwerking tussen 7 Brabantse MBO horeca-opleidingen, Brabantse boeren en SlowFood Brabant. Als onderdeel van een speciaal lespakket bezochten studenten lokale boeren en ontwikkelden zij recepten met hun producten. Het resultaat is een prachtig en waardevol boek vol recepten en verhalen Van Brabantse grond. 

Weet wat er leeft

Horecastudenten van het Koning Willem 1 College, De Rooi Pannen, de Cas Spijker Academie van het Cingel College, De Leijgraaf en het Summa College bezochten het hele jaar door verschillende boeren en ondernemers, allemaal aangesloten bij SlowFood Brabant. Doel was om te leren over de mooie Brabantse producten die zij voortbrengen. Met deze nieuwe kennis en de ontdekte producten hebben de studenten vervolgens recepten ontwikkeld. Die zijn samen met de verhalen van de boeren en producenten gebundeld in het boek Van Brabantse Grond dat vanaf 10 december verkrijgbaar is.

Kijkje in de keuken

Het boek bevat verhalen van boeren en producenten uit de hele provincie. Van ansjovis uit Bergen op Zoom tot Balsemienhoning uit Geffen, van boerentenen en andere vergeten groenten uit Deurne tot Rooflora Abdijkaas uit Oosterhout: Brabant heeft ongelofelijk veel moois te bieden. Dit boek geeft een kijkje in de keuken bij de 29 duurzame Brabantse ondernemers waar de studenten op bezoek gingen. Elk verhaal wordt afgesloten met een vaak verrassend en altijd maakbaar recept dat door de studenten is ontwikkeld. Door de prachtige fotografie zie je Brabant op zijn best.

Zaadje voor de toekomst

Het lespakket Van Brabantse grond is vanaf nu een vast onderdeel van het onderwijsprogramma op de horecascholen. De opbrengst van het boek gaat in zijn geheel naar de scholen en de slow food sector voor educatieve projecten rond lokale en seizoengebonden producten.

Arien Haan van Slowfood Brabant: “Lokaal en seizoensgebonden eten is in Brabant een cadeautje: de seizoenen leveren een grote variatie en de provincie biedt bijzondere, duurzaam geproduceerde producten. De horecamedewerkers van de toekomst moeten meer dan wie ook op de hoogte zijn van de rijkdom aan producten die de Brabantse grond voortbrengt. Daarom is dit project zo waardevol en zijn we heel erg blij met deze unieke samenwerking tussen verschillende horecascholen en ‘onze’ boeren.”

Van Brabantse Grond | € 19,95 | verschijningsdatum 10 december 2018 |

verkrijgbaar via www.van-brabantse-grond.nl

 

 

Gerelateerde artikelen