Home Partner NOG EEN WERF!

NOG EEN WERF!

Door

 Ze zijn niet meer te missen, de rood-blauwe borden en containers met de tekst “Nog een Werf” langs de Nederlandse snelwegen. Het is dé slogan van bouwgroep Willy Naessens, specialist in het realiseren van bedrijfshuisvesting volgens een uniek prefab beton concept. Sinds 2015 is het Belgische bedrijf gevestigd in Nederland en brengt het ons de liefde en de voordelen van beton bij.

Groot en klein

Naast de rood-blauwe borden wordt vaak in rap tempo een groot logistiek pand gerealiseerd. “Deze vallen inderdaad het meest op”, aldus Suzan Dorgelo van Willy Naessens Nederland. “Dat komt omdat zich op deze locaties grote logistieke bedrijven vestigen. Maar we bouwen ook veel kleinere hallen hoor. Vanaf ongeveer 500 m2”. MKB-panden, opslaghallen, kantoorgebouwen en zelfs speciale realisaties als bioscopen of stadions behoren ook tot de portefeuille van de Willy Naessens Group. Suzan: “het is deze diversiteit die wij juist prettig vinden. Dit zorgt namelijk voor continuïteit doordat we flexibeler kunnen zijn. De kleinere panden zijn ons smeermiddel”.

Alles in eigen beheer

De Willy Naessens Group werkt volgens een uniek bouwconcept dat zij Verticale Integratie noemen. Alle processen die essentieel zijn voor de bouw hebben zij in eigen beheer: een eigen ontwerp en engineer afdeling, eigen betonproductie, eigen transport, eigen grondwerken, eigen montage en een eigen after-sales. Dit maakt het mogelijk om vroeg aan tafel schuiven bij de klant, waardoor optimalisatie plaatsvindt van begin tot eind “Een bouwproces start niet bij de eerste kruiwagen met zand, dit start al ver daarvoor. Juist in dat voorproces denken wij al graag mee”, aldus Suzan. Willy Naessens nodigt klanten uit in een vroeg stadium met zijn specialisten rond de tafel te gaan zitten. Hoe eerder, hoe beter. “Door mee te denken vanaf de eerste penstreep op papier kunnen wij de wensen en behoeften van onze klant direct opnemen in ons unieke bouwconcept en onze ontwerpen. Daarnaast kunnen wij op basis hiervan een prijsraming afgeven met conceptplanning. Hierdoor wordt budgetzekerheid, planningszekerheid en haalbaarheid garandeert”, aldus Suzan. “Zo zal de klant de kracht van onze Verticale Integratie volledig ervaren”.

Waarom beton?

Willy Naessens is specialist in prefab beton. “Wij produceren onze beton zelf in onze eigen fabrieken. Ook dat is weer onderdeel van onze Verticale Integratie”, aldus Suzan. “Op deze manier kunnen wij de kwaliteit waarborgen en zijn we niet afhankelijk van derden”. Prefab beton is geschikt voor tal van toepassingen en levert daardoor, al dan niet in combinatie met staal, een multifunctioneel eindresultaat op. “Het is flexibel, brandveilig en heeft een lange levensduur. Bijkomend voordeel is de duurzaamheid. De grote massa zorgt ervoor dat de tempratuur goed te reguleren is, waardoor deze constant kan blijven”, legt Suzan uit. Al deze kenmerken maken dat het product voldoet aan de wet- en regelgeving en uiterst geschikt is voor tal van toepassingen.

Wij zijn Willy

Korte lijnen, zowel intern als extern tekenen de organisatie. Suzan: “Dat ambiëren we ook. Wij willen naast onze klanten staan en ze adviseren en begeleiden”, Naessens gelooft in het opbouwen van vaste relaties. “Niet alleen met onze klanten maar ook met onze vaste partners. Hier investeren we dan ook in. Zij zijn een verlengstuk van ons bedrijf. Samen zijn wij Willy”. Al in een vroeg stadium worden deze vaste partners ingeschakeld. “Transparante, directe communicatie creëert betrokkenheid en vertrouwen. Betrokkenheid en vertrouwen creëert inzet en perfectie. Dit zorgt ervoor dat we samen iets neerzetten waar iedereen trots op is.”

De Group

De Willy Naessens Group heeft met 1850 medewerkers verdeelt over vestigingen in België, Nederland en Frankrijk, de omvang van een multinational maar het hart van een familiebedrijf. Suzan: “We kennen een platte organisatiestructuur en dat is te merken aan de sfeer”. Inmiddels heeft de Group al 8.000.000 m2 aan gebouwen weggezet in meer dan 8000 realisaties. “En we zijn nog lang niet klaar!”, sluit Suzan af.

Gerelateerde artikelen