Ga terug

27 september 2019

Voorleeslunch als aftrap van samenwerking tussen Catharinahof en Bibliotheek

Op vrijdag 4 oktober 2019, Nationale Ouderendag, is de zevende editie van de Nationale Voorleeslunch. Schrijver en acteur Maarten Spanjer schreef speciaal voor deze gelegenheid een verhaal dat deze dag wordt voorgelezen door het hele land. De Voorleeslunch wordt georganiseerd door Catharinahof in Grave in samenwerking met BiblioPlus. Deze activiteit vormt de aftrap van een nauwere samenwerking tussen beide organisaties. Het verhaal van Marten Spanjer wordt voorgelezen door wethouders Anja Henisch en Rick Joosten.

Waarom een Nationale Voorleeslunch?

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Vervolgstappen samenwerking

De Voorleeslunch is de opmaat naar meer. BiblioPlus en Catharinahof willen elkaar vanuit ieders kracht versterken. De focus ligt hierbij op leesplezier en media. Op dit moment worden drie vervolgstappen uitgewerkt. Zo wordt de aansluiting van de Bibliotheek op de bestaande bibliotheekvoorziening in Catharinahof verbeterd, met als doel om o.a. de collectie in Catharinahof met gerichte, tijdelijke collecties te verrijken. Daarnaast zal een team van Bibliotheekmedewerkers een terugkerende activiteit opzetten rond de belevenistafel. Tot slot komt er een generatie verbindende activiteit in samenwerking met Kinderdagverblijf De Kleine Buddha rond de Nationale Voorlesdagen in januari 2020.

Praktische informatie

Belangstellenden zijn op vrijdag 4 oktober vanaf 10.30 uur van harte welkom voor de Voorleeslunch in Catharinahof. Er is appeltaart met koffie/thee voor €4,-. Voor Baronpas houders en leden van BiblioPlus zijn de koffie/thee met taart gratis. Wilt u graag mee komen luisteren, meld u dan vooraf even aan bij de receptie van Catharinahof, telefoon 0486 477900. Geef daar aan als u een Baronpas heeft of lid bent van BiblioPlus.