Ga terug

4 oktober 2018

Twee grootste dierenklinieken in Breda fuseren en sluiten zich aan bij AniCura

“Nog meer aandacht en liefdevolle zorg voor huisdieren; daar doen we het voor!”

Breda, 4 oktober 2018 – Huisdierenbezitters houden hun eigen vertrouwde dierenarts en ook de liefdevolle, persoonlijke benadering blijft als vanouds. Toch is er iets veranderd bij de twee grootste Bredase klinieken voor dierzorg. Dierenziekenhuis Breda en Dierenkliniek Taxandria zijn sinds 4 oktober gefuseerd en gaan samen verder onder de naam AniCura Dierenziekenhuis Breda. In totaal zullen alle vijf vestigingen (Oosterhoutseweg, Pieternel Koomansstraat, Heksenakker, Ginnekenweg en Liesboslaan) in de Baroniestad deze nieuwe naam dragen. “Hiermee zijn Bredase huisdierenbezitters verzekerd van nog betere zorg voor hun geliefde dieren. Ook kunnen ze bijvoorbeeld voortaan online een afspraak maken”, aldus de praktijkmanagers Frank Schellekens en Monique van der Drift van AniCura Dierenziekenhuis Breda.

AniCura is een van Europa’s toonaangevende aanbieders van kwalitatieve zorg voor huisdieren. Een internationale topper op het gebied van dierzorg. “We zijn blij dat we hier nu deel van uitmaken, gezamenlijk kennis kunnen delen en ondersteuning krijgen vanuit het (inter)nationale AniCura-netwerk”, zeggen de praktijkmanagers van AniCura Dierenziekenhuis Breda. De twee Bredase klinieken werkten voor de fusie al op kleine schaal met elkaar samen. “Door de samenwerking achter de schermen zijn we enthousiast geraakt voor een fusie. De twee teams vullen elkaar aan op het gebied van kennis en ervaring en dat biedt meer mogelijkheden voor betere kwaliteitszorg, waarbij we optimaal tijd en aandacht kunnen schenken aan de behandeling van de dieren.”

Liefdevolle behandeling
Door geboden trainingen, opleidingen en kennisuitwisseling vanuit AniCura vergroten onze dierenartsen en paraveterinairen (gediplomeerde assistenten) hun kennis en kunnen ze zich continu ontwikkelen. Zo kan er nog betere zorg geboden worden. Daarnaast beschikt iedere medewerker over een eigen aandachtsgebied (bij de dierenartsen o.a. orthopedie, echografie, tandheelkunde, kijkoperaties en de paraveterinairen o.a. suikerziekte consulent, puppybegeleiding en veel meer) en zal het team daar waar nodig elkaar aanvullen. Schellekens: “Bovendien zijn er investeringen mogelijk in de beste apparatuur, wat de kwaliteit van onze behandelingen nog beter maakt. Hierdoor kunnen wij onze cliënten de beste kwaliteitszorg en meest liefdevolle behandeling voor hun katten, honden, konijnen, vogels, knaagdieren en reptielen bieden.

Bredase dierenbezitters verzekerd van alle zorg voor hun geliefde huisdier
Op de AniCura-vestigingen in Breda werkt een vast team van in totaal negen dierenartsen en zeventien paraveterinairen. Cliënten kunnen bij AniCura Dierenziekenhuis Breda nu en in de toekomst terecht voor alle zorg die ze wensen en nodig hebben voor hun huisdier. Van de jaarlijkse vaccinatie en nageltjes knippen tot aan zeer uitgebreide kijkoperaties, wij bieden bijna alles en dat is wel zo handig en makkelijk voor de cliënt.

https://www.youtube.com/watch?v=LFMRoTBm0nE&feature=youtu.be