Ga terug

9 november 2018

Schrijver in tijdelijke dienst

Nieuwe verhalenbundel Inc.

8 schrijvers + 8 bedrijven = verhalen

Vakantiebaantje maar dan anders

Acht talentvolle, jonge schrijvers draaiden deze zomer mee in acht bedrijven. Ze namen plaats achter een nieuw bureau, kletsten bij de koffieautomaat, maakten een wandeling met de directeur of dwaalden rond in magazijnen. Ze namen een kijkje achter de schermen en deden er inspiratie op voor een kort verhaal. De acht verhalen die daaruit ontstonden, zijn gebundeld in dit boek. Kluun tekende voor het voorwoord. Als schrijver, ondernemer én van oorsprong Tilburger is hij dé ambassadeur van deze eerste uitgave.

Vernieuwende storytelling

Tilt neemt met Inc. de positie in tussen twee groeiende velden van het Brabantse landschap: het innovatieve bedrijfsleven én jong literair talent in de provincie. Tilt zocht enthousiaste, creatieve bedrijven en auteurs om samen aan het werk te gaan, om elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren. De deelnemende bedrijven financierden op verzoek van Tilt dit gehele project. Er was één voorwaarde voor deelname: Open alle deuren en geef deze schrijvers de vrijheid om te schrijven wat ze maar willen. Lucas de Waard, Hanneke Hendrix, Martijn Neggers, Teddy Tops, Yelena Schmitz, Glenn Markesteijn, Elianne van Elderen en Bart Smout werkten in tijdelijke dienst van Gianotten Printed media, de Efteling, Avec, de Gemeente Tilburg, La Trappe Trappist, PauwR Digital Marketing, de Provincie Noord-Brabant en Logistic Force.

‘Inkt droogt sneller dan water. Regen blijft liggen, tranen verraden je, maar inkt, inkt verandert vanzelf in iets blijvends. Iets betrouwbaars. Inkt vertikt het een herinnering te worden.’ – uit het verhaal Inkt van Lucas de Waard

Paperback 144 pag. ISBN 978-90-822542-3-5 Verschijnt 30 -11- 2018 € 7,50 www.tilt.nu