Ga terug

20 augustus 2019

PROMS-concert slaat brug tussen verschillende muziekstijlen in Eindhoven

Op 21 september 2019 organiseert Eric van Heeswijk de eerste editie van PROMS Eindhoven, ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding Eindhoven. Tijdens het PROMS-concert, dat plaatsvindt bij De Kiosk in Eindhoven, zullen verschillende artiesten, waaronder Jorge Castro, Trijntje Oosterhuis en Ruth Jacott onder begeleiding van het 33 man tellende orkest ‘Guido’s Orchestra’, een brug slaan tussen verschillende muziekstijlen. De gezamenlijke liefde voor muziek staat tijdens dit concert centraal.

PROMS Eindhoven Voor de eerste editie zal De Kiosk in Eindhoven de thuisbasis zijn van het PROMS-concert. PROMS Eindhoven is hét evenement dat muziekstijlen samenbrengt. Gevestigde namen binnen de popmuziek slaan samen met grote namen uit de klassieke muziek en een 33 man tellend orkest een brug tussen de verschillende genres, waarbij de liefde voor muziek de boventoon voert. De muzikale begeleiding is in handen van Guido’s Orchestra, onder leiding van Guido Dieteren. Zij zullen samen met o.a. Trijntje Oosterhuis, Jorge Castro, Ruth Jacott, Johnny Rosenberg, Jill Helena en Jamai de verschillende muziekstijlen samenbrengen tijdens een avondvullend programma.

Naast het PROMS-concert op 21 september, zal er ook een bijzondere benefietmiddag plaatsvinden op 22 september, die ten goede komt aan Stichting Onky Donky. “We zijn nog druk bezig met de organisatie van het eerste PROMS-concert, maar zijn nu al de mogelijkheden aan het bekijken om het een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Ik adem muziek, dus om een evenement zoals dit op te zetten is voor mij werkelijk een droom. En om dan ook nog eens een speciale benefietmiddag te kunnen organiseren voor Stichting Onky Donky, wat een stichting is die me diep in mijn hart raakt, is gewoon niet te beschrijven”, aldus Eric van Heeswijck.

De Kiosk De Wim van Doorne Muziekkiosk bestaat sinds 1990. Het is niet de eerste kiosk die Eindhoven gekend heeft. De voorganger stond, van 1892 tot 1964, op de hoek Stratumsedijk/Elzentlaan. Met de komst van de Stadsschouwburg, het huidige Parktheater, moest de kiosk wijken. Jaren later nam een aantal Eindhovense ondernemers het voortouw om een nieuwe kiosk te realiseren. Met donaties van de familie Van Doorne, het Eindhovense bedrijfsleven en Vereniging De Bouwkundige Vakken werd deze droom werkelijkheid.

Stichting Onky Donky Op 22 september wordt er naast het PROMS-concert op 21 september een benefietmiddag georganiseerd die ten goede komt aan Stichting Onky Donky. De stichting zet zich in voor kinderen in de leeftijd 3 – 12 jaar in een zorgelijke situatie, waardoor zij beperkt worden in hun kind-zijn. Door die kinderen een volledig verzorgde dag uit te geven in het Onky Donky Huis (gesitueerd in Ouwehands Dierenpark) kunnen ook zij voor één dag weer echt kind zijn en genieten van een dag tussen de dieren.

Voor het programma en de kaarten klik [hier]