Ga terug

2 mei 2019

Eindhoven Airport lanceert de BurenApp

Wat gebeurt er op en rondom Eindhoven Airport en waarom? Op die vragen geeft de nieuwe BurenApp van Eindhoven Airport het antwoord. De app is vanaf nu te downloaden vanuit de App Store (voor Apple) en de Google Play Store (voor Android). De app brengt nieuws en achtergrondinformatie over Eindhoven Airport en biedt gebruikers de ruimte om feedback te geven. Eindhoven Airport is daarmee de eerste luchthaven in Nederland die een app lanceert die speciaal gericht is op omwonenden.

Omwonenden kunnen via de BurenApp rechtstreeks op de smartphone en tablet het laatste, op de omgeving toegespitst nieuws ontvangen over gebeurtenissen op en rondom de luchthaven. Onder de knop Buren kunnen belangstellenden de lokale vliegbewegingen volgen, inclusief het vlieggeluid dat door diverse meetpalen in de regio wordt geregistreerd. Gebruikers kunnen via de app aangeven hoe ze dit vlieggeluid in hun buurt ervaren. Ook geeft de app informatie over vliegrichtingen en geeft het toelichting over geluid en luchtkwaliteit als belangrijke aspecten van leefbaarheid. Verder geven vliegfeitjes duidelijkheid over tal van (praktische) zaken die te maken hebben met vliegen.

Met de app wil Eindhoven Airport nauw in contact blijven met de directe omgeving en meningen peilen hoe omwonenden de ontwikkelingen op de luchthaven waarderen. Dit gebeurt mede in de vorm van meerkeuzevragen in de app. De BurenApp wordt continu up-to-date gehouden en biedt in de toekomst veel meer functies aan omwonenden.

Via de app kunnen geen hindermeldingen worden gedaan. Daarvoor is de website http://samenopdehoogte.nl/melding-indienen beschikbaar.