23 november 2020

Transport & Logistiek

EERSTE EYSINGS RIJDEN DOOR NEDERLAND

Nederlandse scooterfabrikant focust op topsegment elektrische stadsmobiliteit

’s-Hertogenbosch, 20 november 2020 - Uit passie is Alain van Dijk (25) een innovatieve en volledig elektrische scooter (e-moped) gaan bouwen met een retro-uitstraling, gebaseerd op het design van motoren zoals die een eeuw geleden in ons land rondreden. Na drie jaar van voorbereidingen zijn de eerste Eysing e-mopeds afgeleverd aan een selecte groep van eigenaren, die ieder bijgedragen hebben aan de startende onderneming. Vanaf 7 december gaat het orderboek open voor alle belangstellenden.

De Eysing e-moped komt voort uit de droom om het retrodesign van een legendarische Nederlandse motorfiets te combineren met de techniek van morgen. Het resultaat is een 100% elektrische, hand gebouwde, innovatieve e-moped met iconische uitstraling van Nederlandse bodem. De afgelopen jaren hebben voor Eysing in het teken van pionieren gestaan. Om naar dit mooie en soms uitdagende proces te refereren werd het debuutmodel tot de Pioneer gedoopt.

De Eysing Pioneer is tot in het kleinste detail ontworpen om de best mogelijke rijbeleving te garanderen. Het resultaat is een minimalistisch design om het gewicht zoveel als mogelijk te beperken. Mede hierdoor zijn de rijeigenschappen van de e-moped ongekend. De kracht van de Eysing, voelbaar bij het accelereren, is keer op keer sensationeel. Het rijderscomfort is daarbij niet uit het oog verloren. Eysing ontwikkelde een onzichtbaar veringsysteem door deze in het zadel te verbergen. Door de keuze voor een grote wieldiameter -met een optimale hoek en spanning van de spaken- worden oneffenheden in de weg nog minder voelbaar. De brede, custom-made banden van ultrazachte compound zorgen voor nog meer demping.

Het design is helemaal van nu maar tegelijkertijd ook heel retro. De tank, de vorm van het frame, de grote koplamp voor en het kleine lichtje achter, doen denken aan motorfietsen uit vervlogen tijden. De techniek daarentegen zit vol innovatieve snufjes. Zelfs het batterijpakket heeft het goede van beiden. Het uitneembare pakket is door Eysing zelf ontwikkeld met oog voor het kleinste detail, waarbij de inspiratie gehaald is uit analoge foto- en filmcamera’s van begin vorige eeuw. De state-of-the-art lithium batterij is goed tot maar liefst 80 km rijplezier en kan in 4 uur tijd volledig opgeladen worden.

De Eysing e-moped is leverbaar in 3 modellen en 54 kleur samenstellingen, met een consumenten vanaf prijs van €6800,-. De levertijd bedraagt ongeveer 6 maanden. De Eysing Pioneer heeft een uitneembaar batterijpakket en is voorzien van anti-diefstal GPS-track systeem. Via de Eysing Connect App staat de eigenaar altijd in verbinding met de e-moped. De Eysing Pioneer is stil, schoon, onderhoudsarm en gebouwd om een leven lang mee te gaan. Onderweg zorgt de retro e-moped niet alleen voor een grote glimlach bij de bestuurder maar ook bij voorbijgangers.