Ga terug

2 maart 2020

Brabants dialect en trompetvirtuoos in De Blauwe Kei op de Noordkade

Op zaterdag 7 maart staat bijzondere muziek centraal in Theater De Blauwe Kei. Die dag is Gerard van Maasakkers om 20.15 uur te horen in de Grote Zaal. De unieke jazzklanken van Nederlands jazztrompettist Eric Vloeimans en zijn band Gatecrash zijn om 20.30 uur te horen in de Podiumzaal.

Warm, persoonlijk en ontwapenend, alsof de zanger bij je in de woonkamer staat. Als een vriend die zich openstelt. Gerard neemt je mee in een wandeling vol klanken. “De voorstelling gaat over de levensloop. Wat je onderweg tegenkomt. En wie. Dingen waar ik me over verbaas. Wat mij opvalt, waar ik blij van word. Of kwaad” (Gerard van Maasakkers). Net als het leven, zit het programma vol dynamiek. Gerard ontroerd, laat je nadenken en rockt zelfs voorzichtig.

Eric Vloeimans behoort tot de een van de meest veelzijdige jazzartiesten van Europa. In 2007 introduceerde Eric het elektrische project Gatecrash met het Edison winnende livealbum Gatecrashin’. Hypnotiserende jazzfunk met gloedvolle ballads en krachtige solo’s, dit weet Eric Vloeimans keer op keer neer te zetten met zijn band Gatecrash. De unieke klank door de elektronische vervorming van het trompetgeluid is wat deze samenwerking zo speciaal maakt.

Kaarten voor Gerard van Maasakkers kosten € 23,50 (inclusief drankje). De kaarten voor Eric Vloeimans kosten € 20 (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.