IN THE BEGINNING THERE WAS WILLEM, AND WILLEM HAD A BAKERY

Bakkerij Houben is een begrip in Eindhoven. Opa (Willem) begon met de bakkerij in 1935 in Eersel en verhuisde in 1956 naar de Hobbemastraat in Eindhoven. (Pa) Peter en (oom) Wim hebben het familiebedrijf voortgezet tot eind jaren negentig; toen werden de bakkerijen verkocht. Elk jaar rond kerstmis werden er thuis bij de familie Houben nog worstenbroodjes gebakken, geen tien, maar honderden. Voor familie en vrienden, allemaal groot fan van de enige echte Houben worstenbroodjes.

Vernieuwen hoog in het vaandel

Het geliefde familierecept uit 1935 op een vernieuwende manier in de markt zetten; verantwoord én duurzaam, zodat iedereen er altijd en overal van kan genieten is nu de drive van kleinzoon Bart. Zo hebben we recent een Sterrenbox waarbij de vulling is samengesteld door sterrenchefs uit Brabant. Ook onze eigen producten blijven we op een verassende manier vernieuwen, denk aan innoverende smaken als truffel, asperge en binnenkort ook zalm.

Meer dan familie Houben

In onze bakkerij worden allerlei worstenbroodjes nog gewoon met de hand gerold. Ieder exemplaar is dus uniek. Dit geldt zeker ook voor al onze bakkers. Voornamelijk gepensioneerd maar zeker gepassioneerd. Vakidioten in hart en nieren die het bakken gewoonweg niet kunnen missen. Samen runnen zij onze bakkerij. Niet omdat het moet, maar omdat het zo leuk is om te doen met de liefde voor het bakkersvak als belangrijkste deler. En een goed gevoel voor humor niet te vergeten. Want waar hard gewerkt wordt, moet je ook hard kunnen lachen.