Home Thema'sFood (Agri) Grootste Nederlandse steden hebben verschillende voorkeur als het gaat om bestelde maaltijden

Grootste Nederlandse steden hebben verschillende voorkeur als het gaat om bestelde maaltijden

Door Brabant Business Media

Amsterdam, 26 juni 2019 – Amsterdammers zijn dol op sushi, Hagenezen eten liever hamburgers en in Utrecht kiezen ze voor fried chicken. Rotterdammers prefereren Poké Bowl en in Eindhoven eten ze graag een sandwich. Deliveroo vergeleek de meest bestelde gerechten van de laatste 12 maanden in de vijf grootste Nederlandse steden. En wat blijkt? Nederland is allesbehalve eensgezind.

Iedere stad zijn eigen favoriet

Nederlanders houden ervan om nieuwe gerechten uit te proberen en foodtrends een kans te geven. Het afgelopen jaar hebben Nederlanders meer verschillende gerechten uitgeprobeerd dan ooit tevoren. Uit de data van Deliveroo blijkt het volgende lijstje met favorieten:

De favorieten per stad:
Amsterdam: Sushi
Rotterdam: Poké bowl
Den Haag: Hamburgers
Eindhoven: Sandwiches
Utrecht: Fried chicken

Bezorging voor iedereen

Waar een jaar of 10 geleden slechts een relatief beperkt aantal restaurants maaltijden bezorgden, maken in 2019 steeds meer restaurants gebruik van de mogelijkheid om hun gerechten te laten bezorgen door riders van Deliveroo. Via Deliveroo zijn 2.500 restaurants beschikbaar in de 14 steden waarin het bedrijf opereert. Het overgrote deel bestaat uit restaurants die niet eerder bezorgden. Hierdoor hebben Nederlanders een veel grotere keuze aan gerechten en zie je andere favorieten terug in de top-5. De markt van bezorgmaaltijden groeit bovendien nog jaarlijks.

Over Deliveroo

Deliveroo is een prijswinnende bezorgservice die in 2013 werd opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt wereldwijd samen met meer dan 80.000 geliefde restaurants, en met 60.000 bezorgers om de beste maaltijdbezorging ter wereld te bieden. Het hoofdkantoor van Deliveroo zit in Londen, het bedrijf heeft daarnaast ruim 2500 werknemers in kantoren over de hele wereld. Deliveroo is actief in meer dan 500 plaatsen en steden in 14 landen, te weten: Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, Taiwan, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk. Kijk voor meer informatie op: www.deliveroo.nl

 

Gerelateerde artikelen